Tri eko ideje za preganjanje dolgčasa, ko dežuje!

Ker se bo aprilsko vreme očitno vleklo vse do junija sem se odločila, da vam pokažem tri ideje za preganjanje dolgčasa, ki sem jih našla na Pinterest-u. Vse tri so okolju prijazne saj gre za ponovno uporabo. So izredno enostavne in primerne za zabavo cele družine!

  • KUHALNICA ZA OZNAČEVANJE GREDIC

V naši deželici radi vrtičkamo. Eni na velikih njivah, drugi na gredah spet tretji pa na urbanih balkonskih gredicah. Vem, da bo ta ideja prišla prav marsikomu. Za povrh, pa imamo vsi vedno na zalogi preveč kuhalnic. 😉

Navodila za izdelavo najdeš tukaj.

  • VREČKA IZ STARE MAJICE

Zagotovo imaš staro majico, ki ti je bila zelo pri srcu. Lahko iz nje narediš vrečko! Tretje največje onesnaženje povzročijo ravno odpadna oblačila in obutev zato je še toliko volj pomembno, da z njimi ravnamo prevdarno. In kaj je boljšega kot super uporabna vrečka?
Če imaš družino in imaš na zalogi tudi otroška oblačila lahko narediš vrečke različnih velikosti in jih uporabiš za sadje in zelenjavo…  Če so enobarve lahko nanje kaj navezeš, našiješ…opcij je ogromno!

Navodila in primer izdelave brez šivanja najdeš tukaj.

  • LONČKI ZA ZELIŠČA IZ PLOČEVINK

Vsi imamo radi v  kuhnji sveža zelišča. Sedaj je čas, ko lahko kupiš svojo ekološko sadiko in jo posadiš v lonček iz pločevinke. Pomembno je, da na dnu narediš luknjice za odtekanje vode. Opcij za okrasitev pločevink je res veliko. Meni je bila najbolj všeč ideja z vrvico!

Navodila za izdelavo najdeš tukaj.

Nika

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Top
BREZPLAČNA POŠTNINA